XXVII GLA D’OR – MILLENNIAL EDITION

El proper divendres 13 de juliol, a les 19 hores començarà la XXVII Edició de la Nit del Gla d’Or. La nit més important per al sector, on es fa entrega dels premis Gla d’Or, atorgats a diferents personalitats del sector surer, vitivinícola, polític o mediambietal.

Enguany, es fa una edició especial, dedicada als millennials. És per això que enguany tots els premiats són millennials (nascuts entre 1980 i 2000):

  • Guillermo CruzSommelier de Mugaritz. Millor sommelier d’Espanya 2014 i quart millor sommelier del món.
  • Els Amics de les Arts: Grup de música català, molt popular i que produeixen el cava ‘La taula petita’ al celler Alta Alella.
  • Zoltan Nagy: Periodista de vins i escriptor. Col·labora habitualment amb mitjans com Vinetur i ha escrit el llibre ‘Las reinas de copas’, sobre les dones al món del vi’.

Els millennials, la generació nascuda entre 1981 i 2000, són el grup social que més vi consumeix als EUA (el 42% de tot el vi venut el 2015). No obstant això, a l’Estat Espanyol encara no ha arribat aquest impuls, tot i que s’hauria de treballar en aquest sentit, ja que representen el 25% de la població i seran el 75% de la força de consum al 2025.

Pel que fa a la indústria surera, resulta una generació molt interessant donats els seus hàbits de consum:

“Podríamos definirlos [a los millennials] de muchas formas: amantes de las experiencias; de lo natural, de lo ecológico; sensibles con la responsabilidad de las empresas; amantes de la economía colaborativa…”

Ricardo Sellers, doctor en Ciències Econòmiques i professor titular de marketing a la Universitat d’Alacant

Aquestes característiques converteixen els millennials en un segment estratègic pel suro, ja que per ells és molt important el medi ambient i tenen en compte la sostenibilitat i els valors de les empreses a l’hora de consumir. (“El 74% pagaria més per un producte amb causa social” – Estudi Nielsen 2016).

A la Nit del Gla d’Or també donarem uns premis relacionats amb un projecte que forma part de la campanya de comunicació Intercork III: ENODESIGN EXPERIENCE