El proper dilluns dia 16 d’abril organitzem, juntament amb l’Institut Català del Suro, una xerrada sobre comunicació al món del vi dins el saló INTERVIN, de la Fira Alimentaria. La ponència serà a càrrec de Rodolfo Castro Galiana, Doctor en Periodisme, MBA per la IE Business School, empresari i autor del llibre ‘La comunicación del vino‘.
La conferència, que l’autor ha titulat LOS MEDIOS DE COMUNICACIÓN, ÚLTIMA FRONTERA DEL VINO, preten ajudar els assistents, en la seva majoria professionals del món del vi, a millorar la comunicació dels seus cellers.
En aquesta xerrada, l’autor donarà les claus per tal que qualsevol celler pugui implementar estratègies de comunicació que s’adaptin a la seva dimensió i parlarà de com el tap de suro pot ser un element més de comunicació per al celler, ja que el pot ajudar a diferenciar-se en mercats com els Estats Units o la Xina, on els vins tapats amb suro natural es consideren de millor qualitat.
El tap de suro es percep com un element sostenible i ecològic pel 88% dels espanyols i, per tant, els cellers també el poden fer servir per apropar-se als consumidors més joves, donat que, per aquesta franja, el consum ètic i responsable és molt important.
La conferència aprofundirà en la relació dels cellers amb els mitjans de comunicació ja que “el 80% dels cellerers considera que les informacions que els mitjans publiquen sobre el vi contribueixen a incrementar les vendes”, segons Castro. No en va, “sis de cada deu consumidors segueixen les recomanacions dels mitjans a l’hora d’escollir un vi”.
És per això que l’autor del llibre i ponent a la xerrada organitzada per AECORK i ICSuro considera molt important ajudar els petits cellers i les petites denominacions d’origen a ocupar la seva quota d’interès mediàtic, ja que, segons un estudi fer per Rodolfo Castro, pel que fa als cellers espanyols, “17 denominacions d’origen (el 13% de les existents) copen el 74% de tota la informació en circulació, mentre que 411 cellers (el 6,5% de les operatives) s’alcen amb el 80%, cosa que es pot imputar a l’absència de periodistes o assessors externs en comunicació en la majoria dels cellers i denominacions d’origen”.
Aquesta conferència és possible gràcies a la col·laboració en la cessió de l’espai per part de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organitzadors de la Marca Catalunya.