Nit millennial en els XXVII Premis Gla d’Or d’AECORK

L’ Associació d’Empresaris Surers de Catalunya premia Els Amics de les Arts, Guillermo Cruz i Zoltan Nagy en la XXVII edició dels Premis Gla d’Or

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, ha celebrat la XXVII edició dels Premis Gla d’Or, al Mas Marroch (Vilablareix, Girona), reunint algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del territori català.

Enguany, s’ha fet una edició especial, dedicada als millennials. És per això que enguany tots els premiats has estat millennials (nascuts entre 1980 i 2000).

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del president d’AECORK, Joan J. Puig. En el seu discurs, ha fet referència a la projecció internacional, la innovació i la comunicació com a eixos centrals del sector surer.

Tot seguit s’ha fet entrega dels guardons als premiats de la 27ena edició dels Premis Gla d’Or:

  • Els amics de les arts 

Un grup de música català que, a més, fan ‘La taula petita’, un cava natural amb el celler Alta Alella. Com ells volen remarcar, no tenen un cava, fan un cava i han volgut seguir el procés d’una forma molt estreta…
És un projecte que va començar fa més de 3 anys, des del dia que “es van enamorar de les valls d’Alella, de l’equip de la bodega AA i sobretot de la seva manera de fer vins ecològics”. Ells reivindiquen la connexió natural entre les emocions que desperta la música i les sensacions que es comparteixen amb un vi a taula.

  • Guillermo Cruz

Sommelier del restaurant Mugaritz, novè millor restaurant del món. Ha estat millor sommelier d’Espanya el 2014 i és un dels 20 millors sommeliers del món. Molt actiu en apropar els joves al món del vi, a mirar el vi com un element que emociona, més enllà dels aspectes més tècnics…
Descriu la seva feina de sommelier com la labor de transmetre als clients l’ànima darrere de cada ampolla. No és tan important el temps en bóta si no la part més intangible i emocional de la feina dels productors. Democratitzar el vi i, en definitiva, fer feliços els seus clients és el que més valora de la seva professió.

  • Zoltan Nagy

Escriptor de vins, col·laborador en diversos mitjans i autor del llibre Reinas de Copas, sobre les 50 dones més importants del món del vi a Espanya. Zoltan Nagy és un gran defensor del suro a les seves xarxes socials, on és molt actiu i té molts seguidors, i ha escrit diversos articles defensant el tap de suro.
I, tot i que enguany no hi ha cap dona premiada, des d‘AECORK es vol que aquest guardó que es dona, merescudament a en Zoltan, sigui també una extensió que serveixi de reconeixement a les dones que ell descriu al seu llibre i que treballen molt dur cada dia per innovar i fer vins i caves excel·lents i amb una gran sensibilitat.

La cloenda de l’acte ha anat a càrrec de David Mascort, Secretari General d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.
Mascort ha destacat l’interès institucional perquè tot el sector surer català, tant en l’àmbit forestal com l’industrial, continui treballant amb l’esforç i l’excel·lència que els distingeix.

Seguidament a l’entrega de premis, s’ha realitzat un aperitiu on s’ha celebrat l’entrega dels premis EnoDesign Experience, dins la campanya de comunicació INTERCORK III, on han participat dissenyadors gràfics escollits per gaudir diferents experiències immersives a DOQ Rioja i DOP Cava i que han creat uns dissenys als taps de suro en dues categories, vi i cava.

El guanyador en la categoria de vi ha estat Vicente Fernández d’IMAXINEMOS i en la categoria de cava el premi ha estat per Carles Sala de Bulldog Studio.

En acabat s’ha celebrat el sopar institucional amb la col·laboració dels vins d’Espèlt Viticultors i el cava Torelló Mata. L’acte ha comptat amb la col·laboració de Diputació de Girona, Girona Excel·lent, La Caixa, Casanovas, ERM, GM Formación y Prevención i Víktor Arteaga.