Es presenta la 7a edició de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva

Aquest dimarts s’ha presentat la setena edició de la Fira del Tap i el Suro de Cassà de la Selva. L’acte, a l’espai de La Talaia, ha comptat amb la presència del president d’AECORK, de membres de la junta directiva i d’associats.

L’Eloi Madrià ha parlat del suro, com a pelador i coneixedor de la tècnica i de l’entorn, les Gavarres. El temps no ha permès fer la demostració de la pela, una de les activitats estrella de la fira, que es podrà fer tant el dissabte com el diumenge al matí a Can Vilallonga.

L’alcalde, Pau Presas, i el regidor de Promoció Econòmica, Àlex Font, han fet la presentació institucional de la 7a edició de la Fira del Tap i el Suro. El regidor ha destacat les novetats d’aquest any “la programació de les activitats al passeig Vilaret començarà divendres al vespre amb un tast de cerveses artesanes i el retorn del grup Cassanenc “La Troupe” en concert, ampliant de dos a tres dies,  les activitats programades.

Una altra novetat d’aquesta edició és introduir un professional de taps a cada tast/maridatge perquè ens expliqui la particularitat de cada tap de les ampolles que s’obren, una acció que donarà rellevància al suro.

S’ha incorporat també, a part de tot el relacionat amb suro i cellers que estaran dins l’espai de la fira del passeig,  una trentena de parades d’artesania, bijuteria, alimentàries, etc. a la plaça de la Coma; amb la intenció d’eixamplar la base de la fira i buscar aquest corredor entre Coma i passeig que li doni una dimensió més àmplia a la fira.”

El programa de la fira enguany presenta deu tastos de vins, escumosos o cervesa, maridatge de vins, concerts, activitats familiars, xerrades de divulgació,  espai de degustació al passeig Vilaret, a més d’una trentena de parades d’artesania, que aquest any també trobarem a la plaça de la Coma.

La tradició surera serà protagonista a l’espai de l’antic taper al passeig Vilaret, també al tradicional sopar popular dels vells tapers amb cançons de taverna, el Xic-Xec a més de la demostració de la pela del suro i l’esmorzar de peladors a Can Vilallonga. El programa ofereix més de quaranta activitats relacionades amb el món del suro, que comencen demà amb les visites a les fàbriques suro-taperes de Cassà i acabaran diumenge al vespre al passeig Vilaret amb el concert de cloenda de la coral cassanenca Tutti Veus.

Finalment,  la periodista Ruth Troyano ha conduït un diàleg i tast de vins amb Vinyataires Lliures, una iniciativa que reivindica la feina dels petits cellers en un gremi que acull seixanta vuit cellers a Catalunya. En aquest cas han contribuït al diàleg i presentant els seus vins, els cellers Talcomraja, els Cellers de Madremanya, Somni d’Istiu i La Gutina.

A l’acte hi han assistit una cinquantena de persones relacionades amb el món del suro, les empreses sureres, les institucions i entitats que representen el sector, a més de professionals de l’enoturisme i el món del vi, creadors de contingut digital, que fan divulgació de la cultura del suro i del vi a les xarxes socials.