Els Millenials i la Generació Z associen els vins amb suro natural com els més prestigiosos

El suro ha protegit, inspirat i fascinat la humanitat des de fa segles. I ho continua fent avui en dia. Un estudi realitzat per Wine Intelligence, líder mundial en investigació i estudi de consumidors del vi, ha detectat que tant els Millenials com la Generació Z associen els vins tancats amb suro natural com els més prestigiosos.
Les dades ho verifiquen. Un 18% dels enquestats amb edats compreses entre 18 i 24 anys van expressar el seu rebuig als taps de rosca.

“Aquest estudi demostra que les noves generacions de joves són sensibles a la sostenibilitat del planeta, saben què volen i quins són els seus valors i el seu compromís és sens dubte amb el tap de suro, un material totalment respectuós amb el medi ambient i que té una petjada de carboni negativa. Queda de manifest que aquesta línia de sostenibilitat és el futur i estem segurs que els cellers, sempre sensibles al consumidor actual, sabran prendre bona nota d’aquestes preferències cap al tap de suro” afirma Joan J. Puig, president de l’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya (AECORK).

En paraules d’Albert Hereu, director de la Fundació Institut Català del Suro “La generació Millenial representa gairebé una quarta part de la població espanyola. Comprendre les seves motivacions és molt important per al desenvolupament d’estratègies de negoci. La informació que revela aquest estudi posa de manifest que el suro és un material amb molt de futur i molt a tenir en compte en el disseny de productes i en l’ús de missatges de marca per al sector vitivinícola”.

SINÒNIM DE BON VI
Tot i l’existència de tapaments alternatius com la rosca o el plàstic, el suro continua sent el preferit gràcies als seus beneficis únics.
Elaborat amb escorça d’alzina surera, aconsegueix preservar el vi i que evolucioni dins de l’ampolla gràcies a la capacitat de microoxigenació del tap de suro.

100% ECOLÒGIC I SOSTENIBLE
La seva utilització, a més, és un gran exemple de sostenibilitat ambiental ja que la seva obtenció no implica desforestació ni tall d’un sol arbre. La seva extracció de l’alzina surera es realitza amb una tècnica manual i tradicional en què es retira l’escorça que es regenera al cap del temps.
Per a una societat que vol ser més respectuosa amb el medi ambient i que té una visió de futur, el suro és l’únic material 100% natural, reutilitzable i reciclable. A més, ofereix una àmplia varietat d’usos i propietats que, avui dia, cap tecnologia ha estat capaç de reproduir.

Una altra dada interessant a destacar és que les suredes fixen anualment 31 milions de tones de CO2 a l’atmosfera – vuit de les quals corresponen a Espanya-. Una manera natural de contribuir a la mitigació del canvi climàtic.
Un autèntic distintiu de qualitat ja no només per les seves excel·lents qualitats sinó pel seu ampli bagatge històric. La seva gran longevitat, capacitat de resiliència i constant regeneració el converteixen en el favorit ara i sempre.